Aν και οι ρίζες τους βρίσκονται βαθιά χωμένες στη folk παράδοση και ξέρουν καλά τι σημαίνει pop hook, το ντουέτο των Amy Ray και Emily Saliers δε φοβάται να ροκάρει αν η διάθεσή του το επιβάλλει.

Χαρακτηριστικό παράδειγμα το "Go" που ανοίγει το album, με τις αρμονίες σήμα-κατατεθέν να συνδυάζονται τέλεια με heavy ρυθμούς και κιθάρες. Το υπόλοιπο του δίσκου ακολουθεί το τυπικό μονοπάτι του group. Κοινωνικοί στίχοι, όμορφες αρμονίες, το Come On Now Social είναι ένα ακουστικό folk/rock soundtrack, από αυτά που μας έχουν συνηθίσει.

Παρ'όλα αυτά κάποιοι από τους guest μουσικούς του "Come On Now Social" βοηθούν στην εξερεύνηση νέων ήχων που δεν βρίσκουμε στα προηγούμενα album. Το "Gone Again" είναι ένα πανέμορφο δείγμα alt-country, με ένα ντελικάτο μαντολίνο και τα όμορφα δεύτερα φωνητικά από τη Sheryl Crow. Μια συνεργασία που ανέλπιστα απογειώνει το κομμάτι. H Joan Osborne επίσης δανείζει τα φωνητικά της σε ορισμένα κομμάτια, συμπεριλαμβανομένου του "We Are Together" (που στρώνει ένα απαλό groove για τα φωνητικά της), με τη βοήθεια των Me'Shell Ndegeocello (στο μπάσο) και Kate Schellenbach (drummer των Luscious Jackson), που βάζουν τα μαγικά τους χεράκια και στο ρυθμικό και αρκετά rocking για τις ίδιες, "Compromise".

Ισως το πιο ώριμο και "έξυπνο" υλικό των Indigo Girls, το Come On Now Social συνδυάζει το γνωστό ρομαντισμό του ντουέτου, τους στίχους που έχουν κάτι να πουν αλλά και μουσικές εξερευνήσεις που σπάνια θα δούμε σε δήθεν εναλλακτικές μπάντες...

 

Ακολούθησε το Avopolis Network στο Google News

 

Διαβάστε Ακόμα

Featured