Οι Superchunk βρίσκονται αισίως στην 9η δισκογραφική τους εμφάνιση, αλλά μόλις τώρα φαίνεται ότι συνειδητοποίησαν ότι δεν μπορείς μια ζωή να παίζεις το ίδιο σύντομο, κιθαριστικό indie-rock, με ακριβώς τον ίδιο τρόπο.

Το στυλάκι τους, για όσους δεν είχαν προηγούμενη επαφή, μοιράζεται ανάμεσα σε punk-pop κομμάτια γεμάτα ενέργεια και πιασάρικα ρεφρέν, και σε μπαλλάντες.

Αυτή τη φορά όμως τα πράγματα διαφορποιούνται ελαφρώς και οι Superchunk δείχνουν να στηρίζονται λιγότερο στις συνέπειες της έκκρισης της αδρεναλίνης, προσπαθώντας να φέρουν ένα βήμα παρακάτω τη μουσική τους.

Οι βελτιώσεις είναι εμφανείς. Ο lead singer και κιθαρίστας Mac McCaughan έχει βελτιώσει ακόμα και τα χαρακτηριστικά, λεπτά φωνητικά του. Ακόμα και τους στίχους του. π.χ. Οι περιγραφές στο "Hello Hawk" για μια βόλτα με το που βγαίνει ο ήλιος ανήκουν στις ευχάριστες εκπλήξεις του νέου τους album. Οπως επίσης και το το κιθαριστικό hook αλλά και τα έγχορδα του "1000 Pounds", το σταδιακά υπνωτικό "Good Dreams", και κάποια ενδιαφέροντα ορχηστρικά tricks. Είναι βέβαια τόσο λίγες οι ενδιαφέρουσες στιγμές, που χάνονται ανάμεσα σε πολλά κομμάτια που σε προκαλούν να τα προσπεράσεις...

 

Ακολούθησε το Avopolis Network στο Google News

 

Διαβάστε Ακόμα

Featured