Οποιοσδήποτε - τυχερός - έχει δει τους The Roots ζωντανά θα γνωρίζει τις απιδόσεις του Rahzel, του ανθρώπινου beatbox του group. Με μια σχεδόν υπερφυσική ικανότητα να αναπαράγει beats, samples, φωνές και θα λέγαμε (υπερβάλλοντας βέβαια) σχεδόν οποιουδήποτε ήχου που μπορεί να ακουστεί στον πλανήτη που κατοικούμε, το όνομα του Rahzel συνοδεύεται από κάμποσα θαυμαστικά στις κριτικές των live εμφανίσεών του με το group.

Κι αυτό είναι εκείνο που προκαλεί την έκπληξη στο πρώτο του σόλο album. Oχι μόνο βρήκε ο Rahzel τον τρόπο να αξιοποιήσει το ταλέντο του από ένα διαφορετικών απαιτήσεων πόστο, αλλά κατάφερε να δημιουργήσει ένα καλό και συνεκτικό album που θα άξιζε της προσοχής σας, ακόμα και αν δεν στηριζόταν στις ικανότητές του ως one-man music machine.

Πάρτε το summer hit "All I Know" σε παραγωγή "Pete Rock" για παράδειγμα. Γνωρίζοντας ότι ο Rahzel είναι εκείνος που παράγει τα scratch στο ρεφρέν σε κάνει απλά να τον θαυμάζεις για το ταλέντο του. Μη γνωρίζοντας όμως το παραπάνω δεν αποσπάται η προσοχή σου και συνειδητοποιείς ότι πρόκειται για ένα πολύ καλό κομμάτι.

Έχοντας τις στοιχειώδεις μόνο rap ικανότητες, ο Rahzel αφήνει τους guest stars να βγάλουν το φίδι από την τρύπα στα περισσότερα κομμάτια: Slick Rick (που παίζει τον David Hasselhoff στο ΚΙΤΤ-"Night Riders"), Me'Shell NdegeOcello και Branford Marsalis (στο ευγενές "Steal My Soul"), Q-Tip, Erykah Badu κ.α., βοηθούν στην ηχογράφηση του MTM 2000 και προσθέτουν πόντους.

Είτε μιλάει για γρήγορα αμάξια και ακόμα πιο γρήγορες γυναίκες ("Bubblin' Bubblin' (Pina Colada)"), είτε εκφράζει τα αληθινά αισθήματά του για μια συγκεκριμένη γυναίκα ("Suga Sista"), είτε κινείται σε εντελώς sexy δρόμους ("Southern Girl"), o Rahzel μπορεί να βρίσκεται κάπου ανάμεσα στους Biz Markie - Doug E. Fresh, αλλά αποδεικνύει ότι το ταλέντο του δεν περιορίζεται στο εκπληκτικό χάρισμα που αναφέραμε στην αρχή.

 

Ακολούθησε το Avopolis Network στο Google News

 

Διαβάστε Ακόμα

Featured