Back to the future... Από το αιθέριο κιθαριστικό pop "Thursday's Child" και τη glam αναβίωση του "The Pretty Things Are Going To Hell" (με - ποιον άλλον; - τον Brian Molko για συντροφιά) ως την ανατολική χρειά των "Brilliant Adventure", "New Angels of Promise", είναι φανερό ότι το κεφάλι του David είναι στραμένο προς τα πίσω. Θυμίζοντας τον 50 something που γυρίζει σε σημαντικούς σταθμούς της ζωής του με νοσταλγία.

Το Ziggy φάντασμα, οι παλιές Diamond Dogs μέρες, η γοητεία της folk-pop του "Hunky Dory" μαζί με κάποιο Tim Machine - style hard rock και λίγο από 80s, λίγο απ' όλα έχουμε στο "Hours"...

Ξεχάστε τα drum 'n' bass τεχνάσματα του "Earthling". Κόντρα στον Bowie των 90s, οι βασικές εντολές αυτού του project πέρασαν πρώτα από την καρδιά και λιγότερο από το κεφάλι.

Τα κομμάτια του "Hours" διαθέτουν ψυχή. Διαθέτουν ατμόσφαιρες που σε αγγίζουν, εσωστρεφείς στίχους, γκρίζες ενορχηστρώσεις, και τα γνωστά αφηρημένα φωνητικά του David - σαν να χαζεύει από το παράθυρο τις φθινοπωρινές ψιχάλες. Και rockers, φυσικά, για να σε τινάζουν όταν ξεχνιέσαι.

Η μελωδική μούσα επέστρεψε για να του (μας) θυμίσει για ποιούς λόγους τον αγαπήσαμε. Τα κατάφερε, έστω και συνειρμικά...

 

Ακολούθησε το Avopolis Network στο Google News

 

Διαβάστε Ακόμα

Featured