Απολαμβάνοντας για 13 χρόνια ένα αξιοπρόσεκτο cult, οι Los Lobos βγήκαν στην επιφάνεια το 1987, με τη δικιά τους έκδοση στο hit του Ritchie Valens "La Bamba", όπως θα θυμάστε.

Αλλα 12 χρόνια μετά, εξακολουθούν να ευχαριστιούνται τον τίτλο της party μπάντας που συνδυάζει παραδοσιακή μεξικάνικη μουσική, pop και blues.

Το This Time είναι το πρώτο τους album για το νέο label, αλλά δεν διαφέρει και σε πολλά σημεία από τα άλλα δύο που κυκλοφόρησαν μέσα στα 90s.

Latin-funk grooves ("Oh Yeah"), bluesy περάσματα ("Viking", "Some Say, Some Do"), κλασικά love songs ("Runaway With You", "Why We Wish"), επίσης κλασικά pop κομμάτια ("Turn Around"), και φυσικά ισπανόφωνα κομμάτια με παραδοσιακή υφή ("Cumbia Raza" στο γνωστό Κολομβιανό ρυθμό που αναφέρεται στον τίτλο, "Corazon" και φύγαμε για Κούβα και "La Playa" με υβριδιακούς αφρικανολατινικούς ρυθμούς και βιομηχανικούς ήχους!). Και τα τρία παραπάνω κομμάτια είναι πανέμορφα.

Οπως και το "High Places" που αναμιγνύει funk-rock και ψυχεδέλεια (αν και τώρα που το ξανασκέφτομαι υπάρχει ένα πέπλο από δαύτην σε όλο το album).

Oι Los Lobos εξακολουθούν, 25 χρόνια τώρα, να δημιουργούν καλούς δίσκους, που ακούγονται και 10 και 20 χρόνια μετά, κάτι που αμφιβάλλω αν θα επιτευχθεί ποτέ από τους μοδάτους λατινοαναθρεμένους - κατακτητές των σημερινών charts. Και το σημαντικότερο: Βελτιώνονται διαρκώς και "δένουν" όλο και περισσότερο τις εκ πρώτης όψεως ασυμβίβαστες επιρροές τους...

 

Ακολούθησε το Avopolis Network στο Google News

 

Διαβάστε Ακόμα

Featured