Kαταρχήν να πω ότι το "Places To Visit" είναι αμερικανικη κυκλοφορία. Για να "γιορτάσουν" την επίσκεψή τους στη Βόρεια Αμερική, οι Saint Etienne θεώρησαν σκόπιμο να κυκλοφορήσουν ένα EP μόνο εκεί με τον έξυπνο τίτλο "Places To Visit". Μπορείτε όμως αν ενδιαφέρεστε να το παραγγείλετε από κάποιο από τα online cd stores, τα οποία μας λύνουν τα χέρια σε κάτι τέτοιες περιπτώσεις.

Αλλά ας περάσουμε στην ουσία του 21λεπτου αυτού EP που προλαβαίνει να στριμώξει από καθαρά dance pop κομμάτια μέχρι ατμοσφαιρικές ambient αποδράσεις. Το "Half Timbered" που κλείνει το album ανήκει στις τελευταίες, και γενικά μπορεί κάποιος να υποστηρίξει ότι το "Places To Visit" μάλλον αποκλίνει ελαφρώς από τις πιο παραδοσιακές pop φόρμες του "Good Humor", που χρησιμοποιώντας drummers, κιθαρίστες και μπασίστες ήθελε να δώσει ένα πιο "φυσικό" ήχο. Τώρα πλέον επανέρχονται τα ηλεκτρονικά στοιχεία, αλλά ο ήχος βρίσκεται κάπου ανάμεσα στις πρώτες κυκλοφορίες τους και στην κατάληξή τους στο "Good Humor".

Κορυφαίες στιγμές το "52 Pilot" σε παραγωγή Sean O'Hagan με το ξυλόφωνο και τα υπέροχα synths του, και το μελαγχολικό "Sadie's Anniversary", αλλά όχι ότι δεν ακούγεται ευχάριστα το funky "Artieripp" ή το dance pop "We're In The City" (αν δεν είχε και τους ψιλοηλίθιους στίχους θα ηταν σαφώς καλύτερο).

Γενικά πρόκειται για ευχάριστο άκουσμα, όχι ότι καλύτερο έχουν κυκλοφορήσει, αλλά ένα album καλοφτιαγμένο και κυρίως καταστάλαγμα των αλλαγών που παρουσίασαν στις τελευταίες τους κυκλοφορίες.

 

Ακολούθησε το Avopolis Network στο Google News

 

Διαβάστε Ακόμα

Featured