Αυτό είναι το δεύτερο album για την χιουμοριστική rapper από τη Virginia, την οποία ίσως θυμάστε από το remake of "I Can't Stand the Rain" του 1997, ή το "Sock It to Me", κομμάτια που υπήρχαν στο ντεμπούτο της "Supa Dupa Fly" και έκαναν μια σχετική επιτυχία.

Μαζί με τις αδερφές ψυχές Da Brat και Lil'Kim είχε τότε σκαρώσει μερικά αξιόλογα hip hop tracks με funk και R&B στοιχεία, αλλά κυρίως με ορισμένους αρκετά αστείους στίχους, από αυτούς που ενθουσιάζουν κάποιους ενώ σε άλλους προκαλούν αηδία.

Στο νέο της album τα πράγματα έχουν αλλάξει σε αρκετά σημεία:

1. Δεν υπάρχει hit τύπου "The Rain" (για την ακρίβεια κανένα από τα νέα κομμάτια δεν φτιάχτηκε για τα charts)

2. H δεσποινίδα Elliott εμφανίζεται α) περισσότερο σοβαρή (κόπηκαν οι πολλοί "αστείοι" στίχοι) και β) πιο σκύλα (bitch επί το ελληνικότερον). Δεν είναι μόνο οι εκφράσεις που χρησιμοποιεί, αλλά αυτή η νοοτροπία "οι άντρες φταίνε για όλα". Ενα άκουσμα του δίσκου αρκεί για αρχίσει να σε κάνει να ντρέπεσαι μόνο και μόνο επειδή γεννήθηκες με ματζαφλάρι μπροστά. Κάτι δηλαδή σαν το αντίστοιχο βαρυ-μαγκο-σκυλάδικο "για όλα φταίν' οι γκόμενες (οι πρώην και οι επόμενες)".

3. Ο ήχος πλέον είναι πιο πλούσιος και περισσότερο πολυσυλλεκτικός (τι πρωτότυπη λέξη ε; Είπαμε, σημεία των καιρών). Πιο ζεστός, πιο μελωδικός, δραματικός και dark ορισμένες φορές, με πινελιές από βιολί, soul χρώματα και το σύνηθες funky beat. Μέχρι και drum and bass ρυθμό έχουμε, καθώς "όλα τα'χει ο μπαχτσές".

Καλά όλα αυτά, αλλά χμμμ.. αξίζει τον κόπο; Να σας πω την αλήθεια δεν με ενθουσίασε. Αν είναι κάτι που σε φτιάχνει εδώ είναι η παραγωγή του Tim Mosley (ήτοι Timbaland). Πέρα από το uptempo She's a Bitch, τις αρμονίες του Crazy Feelings και κανα δυο κομμάτια ακόμα δεν έχουμε κάτι το ιδιαίτερο. Ακόμα και οι μονομαχίες της (πάλι άντρας - γυναίκα) με το Redman στο "Dangerous Mouths" και γενικά όλες οι guest εμφανίσεις (Eminem, Lil' Kim ξανά κ.α.) δεν αποτελούν λόγους σοβαρούς για να αποκτήσει κανείς αυτό το album. Και επιπλέον αν είχε και 2-3 πράγματα που την ξεχώριζαν από τους άλλους hip hop stars, με το "Da Real World" φρόντισε να ακουστεί σαν τους υπόλοιπους.

 

Ακολούθησε το Avopolis Network στο Google News

 

Διαβάστε Ακόμα

Featured