Μάλλιασε η γλώσσα του Brett Anderson και των υπόλοιπων μελών της μπάντας, να αναφέρουν για το πόσο διαφορετικό θα είναι το νέο τους album, και οι τακτικοί αναγνώστες θα το είχατε παρατηρήσει αυτό από τη στήλη των νέων.

Και σίγουρα, στο Head Music τα μικρά pop γλυκίσματα πασπαλίζονται με ηλεκτρονική τρούφα, τόση ώστε να γίνεται ο σχετικός ντόρος, αλλά όχι τόση ώστε να προσλαμβάνεται ως διαφοροποιό στοιχείο στο συμπαγές μείγμα μελωδίας, ατμόσφαιρας και ρύπων που τους διακρίνει.

Ηooky rock σε δραματικές αλλά πλέον όχι τόσο σκοτεινές συμφωνικές μπαλλάντες, είναι η νέα (;) γεύση των Suede. Ή με λίγα λόγια, μουσική αρκετού μελωδικού βάθους, που ευχαριστεί αλλά δεν αποτυπώνεται.

To "Electricity" είναι ένα κλασικό, αλλά μέτριο Coming Up κομμάτι, το "Savoir faire" στηρίζεται σε μια καλή ιδέα, αλλά στο τέλος κουράζει με την ηλεκτρονική αλά Depeche Mode μονοτονία του, το "Can't Get Enough" στηρίζεται σε ένα κολλητικό ριφάκι που διασταυρώνει 80s rock με ηλεκτρονικά beats, το "He's Gone" έχει αρκετές από τις δόσεις των αρχών τους.

Αυτό όμως που κερδίζει τις εντυπώσεις είναι το μελαγχολικά ευφορικό "She's in fashion", μάλλον μαζί με το "Indian Stings" που πάνω στα αρχικά κρουστά και με τη βοήθεια του σταδιακού μπάσιμου της κιθάρας, χτίζει μια καταπληκτική ατμόσφαιρα.

Glam rock και post-punk εύγευστες αρμονίες μαγνητίζουν με τη (σημαντική) βοήθεια του glam/pop θεού Brett Anderson. Και εδώ ο τελευταίος χρησιμοποιεί το επιδέξιο δέλεαρ των λυγμών του σε δυναμικές, δραματικές και sexy pop ασκήσεις, που παρασύρουν με την πειστικότητα, τη θεατρικότητα, την αυτοπεποίθηση τους. Αυτός ο μπαγάσας ο Brett βρήκε τη συνταγή, μας κακόμαθε, και πλέον δύσκολο να απεξαρτηθούμε.

Εκτός και αν επιμείνει να αναμασάει και την ηλιόλουστη εκδοχή του προηγούμενου album. Γιατί όλοι αυτοί που πίστεψαν κάποια χρόνια πριν ότι γεννήθηκε ένα νέο βρετανικό αστέρι, ακούμπησαν κυρίως στις σκοτεινές, ατμοσφαιρικές (μελοδραματικές, γιατί όχι) πτυχές της μουσικής τους, και όχι στις εύγευστες αρμονίες του παρόντος και του προηγούμενου album.

Ισως προσωρινά να μοιάζει λαχείο η δοκιμασμένη αποδοχή του περισσότερο φωτισμένου style τους, οπότε μάλλον δεν θα πρέπει να μετρά και πολύ η γνώμη μας. Αν μάλιστα βρήκατε το Coming Up αρκετά καλό, σ' αυτό θα πρέπει να αφαιρέσετε το "αρκετά", και να μείνετε απλώς ικανοποιημένοι. Σε αντίθετη περίπτωση, τα είπαμε...

 

Ακολούθησε το Avopolis Network στο Google News

 

Διαβάστε Ακόμα

Featured