Eνα διαφορετικό, αλλά σίγουρα ξεχωριστό album έχουμε σήμερα στο ".reviews". Πρόκειται για τους Dubtribe Sound System, οι οποίοι κυριολεκτικά ξεσηκώνουν με το funky / tribal house groove τους, που αντλεί πολλά από τη latin μουσική.

Βγαλμένοι από την underground χορευτική σκηνή του San Francisco, οι Dubtribe Sound System, ήτοι το συζυγικό δίδυμο Sunshine και Moonbeam Jones, χτυπούν με κομμάτια γεμάτα ψυχή και ρυθμό.

Τα φλογερά Κουβανέζικα drums του "No puedo estar despierto", ο σαρκασμός του "Wednesday Night" ("You are beautiful! You are perfect just the way you are!") ο οποίος εμπλουτίζεται με μια σχεδόν καταθλιπτική cello γραμμή στην αρχή, αλλά και με καταπληκτικά synth στρώματα στο τέλος, raps όπως το "Holler!", αλλά και καθαρά funky υποθέσεις, σαν το "If You're Not Coming Back To Me" - που κλείνει το album - συνθέτουν ένα project που φέρνει ξανά στο νου τα τρελά ψυχεδελικά όνειρα (ή ελπίδες) των αρχών της rave σκηνής.

Στίχοι όπως "We'll get up, we will rise, reach for the skies, let the stars in your eyes show you what's inside, be your guide" μπορεί να μοιάζουν ξεπερασμένοι, μπανάλ ή ότι άλλο θέλετε όταν τους διαβάζει κανείς στην οθόνη, αλλά την ώρα της κίνησης και του ρυθμού αποτελούν τον ιδανικό σύντροφο για να ξεχάσετε τα πάντα, να ιδρώσετε, να χαμογελάσετε. Αυτό είναι άλλωστε και το νόημα αυτής της μουσικής.

Απ'ότι μαθαίνουμε μάλιστα οι Dubtribe διακρίνονται και για τις καταπληκτικές ζωντανές τους εμφανίσεις στις οποίες μάλιστα παίζουν και με live drummers, κάτι αν μη τι άλλο σπάνιο για house σχήματα. Δεν ξαφνιάζει όμως αυτή η άποψη περί live, καθώς η όλη φιλοσοφία τους κινείται σε old-school standards (τα ρυθμικά παλαμάκια μη μου πείτε ότι δεν σας θυμίζουν κάτι), με τη disco να μοιάζει ιδανικό άκουσμα πριν και μετά το "Bryant Street".

Και όπως είπε κάποτε και ο Frankie Knuckles (ο αποκαλούμενος και "The Godfather of House" - θα μας δοθεί κάποτε η ευκαιρία να μιλήσουμε κάποτε γι' αυτόν): "Η house μουσική δεν είναι η επιστροφή της disco. Είναι η εκδίκηση της disco!"

 

Ακολούθησε το Avopolis Network στο Google News

 

Διαβάστε Ακόμα

Featured