Οι Γερμανοί 'πιτσιρικάδες' του power metal, με το παράξενο όνομα αλλά το πολύ καλό πρόσφατο παρελθόν (λέγε με "Vain Glory Opera") επιστρέφουν δυναμικά, αλλά παράλληλα ρισκάροντας ελάχιστα από τα μέσα που χρησιμοποίησαν για την καθιέρωσή τους.

Η πρώτη εντύπωση σαφώς και έχει να κάνει με το εκπληκτικό εξώφυλλο, και αν η ανάλογη σχέση του τελευταίου με το περιεχομένο είναι κάτι που δεν επιβεβαιώνεται πάντα, δεν μπορώ να πω ότι δεν έιμεινα ικανοποιημένος, τουλάχιστον ως προς τις προσδοκίες μου για το νέο τους βήμα.

Το "Theater of Salvation" είναι ένα άριστο δείγμα κλασικού power/speed metal γερμανικών προδιαγραφών, αλά Helloween, Gamma Ray και Stratovarius. Τη μερίδα του λέοντος στις επιρροές βέβαια, κατακτούν οι τελευταίοι, αλλά αυτό είναι κάτι που περνάει ανεπαίσθητα από το μυαλό του ακροατή, ο οποίος δεν είναι διατεθειμένος κάθε φορά να συνθέτει και να διαλύει το παζλ των μουσικών επιρροών κάθε group την ώρα που εκείνο στοχεύει σε πιο αρχέτυπα ένστικτα.

Το album αυτό λοιπόν σε καμία στιγμή δεν υπολείπεται έμπνευσης, αλλά σε καμια περίπτωση δεν βλέπουμε τα σημαντικά βηματα μακριά από την τελευταία τους δουλειά. Έτσι λοιπόν έχουμε σταθερό rhythm section, riffs που τρυπάνε κόκκαλα, λυρικά μέρη, οπερετικά φωνητικά, και όλα αυτά υπό τη σκιά της φωνής του εκπληκτικού Tobias Sammet, ο οποίος είναι της σχολής Mercury, Halford, Kiske, Matos, Leone κτλ. Άξια αναφοράς είναι εκτός άλλων το ομώνυμο τραγούδι, το 'Babylon' και το 'Arrows Fly'.

Πρόκειται για μία κυκλοφορία αυστηρά προσανατολισμένη στους φίλους του power metal οι οποίοι εκ των προτέρων γνωρίζουν τι θέλουν, αλλά και τώρα πλέον, και τι θα βρουν...

 

Ακολούθησε το Avopolis Network στο Google News

 

Διαβάστε Ακόμα

Featured