Οταν οι Gang Of Four έγιναν Gang Of Two, τότε είναι που άρχισαν τα προβλήματα. Κλασικό παράδειγμα του τι μπορει να συμβεί σε επιδραστικές μπάντες, όταν δεν κάθονται στα αυγά τους, ή καλύτερα, όταν δεν ξέρουν πότε να πουν τέλος. Κλασική αρρώστια και δεν συμβαίνει μόνο σ'αυτές. Συμβαίνει παντού (εκτός από την περίπτωση του Michael Jordan). Με τι έχουμε λοιπόν να κάνουμε; Καταρχήν πρόκειται για μία συλλογή της Rhino, με 40 κομμάτια - λίγο απ'ολα...

Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι οι εκρήξεις και τα hooks του Andy Gill είναι διάσπαρτα και καλά κρυμμένα σε πολλά από τα πραγματάκια που ακούμε καθημερινά σήμερα, από τους Fugazi, ως τους Blur... Το έξυπνο χιούμορ τους, η σάτιρα, οι funky, χορευτικοί ρυθμοί, έφεραν τους Gang Four στις πρώτες θέσεις των accessible punk πρωτοπόρων (και όχι μόνο). Τα Entertainment και Solid Gold είναι δίχως αμφιβολία, δύο από τα καλύτερα rock'n'roll album όλων των εποχών.

Παρόλα αυτά, λίγοι μπόρεσαν να κατανοήσουν τη σκοπιμότητα ετούτης της συλλογής. Με τι έχουμε να κάνουμε ρε παιδιά; Με συλλογή σπάνιων; Με live album, με studio best of, με singles collection; Αμ σάματις και τα παιδιά στη Rhino ήξεραν τι ήθελαν; Και δεν ήξεραν, και δεν αποφάσισαν λοιπόν στο τέλος, και μπλέξανε όλα τα παραπάνω σε ένα... Αποτυχημένη έμπνευση.

 

Ακολούθησε το Avopolis Network στο Google News

 

Διαβάστε Ακόμα

Featured