Mε κυκλοφορίες όπως τα "Yellow Moon", "Brothers Keeper" και "Family Groove", με δεκάδες solo projects και συμμετοχές (μπορεί κανείς να βρει τα ονόματά τους σε πολλά τοπικά καλά groups, από τα jazz σχήματα του Charles, ως τις roots-reggae προσπάθειες του Cyril και του συγκροτήματός του, Uptown All-Star), οι Neville Brothers αποτελούν ένδειξη της μαγείας που εκπέμπει η μουσική του Crescent City.

Οι Nevilles μεγάλωσαν στη Νέα Ορλεάνη, και απορρόφησαν όλους τους ήχους γύρω τους: Afro-Caribbean, blues, jazz, funk και soul. Το "Valence Street" συνδυάζει όλα τα ιδιαίτερα στοιχεία και τις διαμορφωμένες εμπειρίες του κάθε μέλους, αφήνοντας έξυπνα χώρο στο καθένα, να "παίξει" στο γήπεδο που ξέρει.

Ο μεγάλος αδερφός Art στα keyboards κουβαλάει μαζί του την παλιομοδίτικη soul και το R&B συναίσθημα, κάτι που φαίνεται άλλωστε στα "Over Africa", "The Dealer", "Dimming of the Day", αλλά και στο αυτοβιογραφικώ, high-energy "Real Funk". O περκασσιονίστας Cyril, ως ο μικρότερος σε ηλικία απ'όλους, φέρνει ένα πιο φρέσκο αέρα στο παραφορτωμένο, αλλά πανέμορφο "Utterly Beloved", το οποίο έγραψε για τη γυναίκα του, η οποία έπαιξε ένα ρόλο στην ταινία "Beloved". Ο Aaron γλυκός και τρυφερός (εκτός από την ψιλοαποτυχημένη προσπάθειά του στο "If I Had a Hammer" του Pete Seeger), είναι ο μόνος star της ομάδας, με hits όπως το "Tell It Like It Is", πίσω στο 1967 ή το ντουέτο με τη Linda Ronstadt, αλλά και κάμποσα hits στα 80s και στα 90s ακόμα. Ο σαξοφωνίστας Charles, τέλος πρωταγωνιστεί στο ομώνυμο uptempo instrumental track και παρέχει απλά τη βοήθειά του όπου του ζητείται. Επίσης δεσπόζει η παρουσία του Wyclef Jean στην παραγωγή και τα φωνητικά, αναπαριστώντας τη δομή του "Mona Lisa" (το οποίο υπηρχε και στο ντεμπούτο του), ένα ερωτικότατο κομμάτι που έχει όλα τα στοιχεία που θα του έδιναν airplay στο R&B ραδιόφωνο.

Συνολικά πρόκειται για μια πολύ όμορφη δουλειά, με το γνωστό συνδυασμό country, R&B, pop, μπαλλαντών αλλά και funk ή και jazz στοιχείων, του οποίου τις αναλογίες, αλλά και το περιτύλιγμα αλλάζουν, έτσι ώστε να ακούγεται κάπως πιο σύγχρονος.

 

Ακολούθησε το Avopolis Network στο Google News

 

Διαβάστε Ακόμα

Featured