Τρία χρόνια μετά το πολυπλατινένιο ντεμπούτο της, Jewel Kilcher, επιστρέφει με ένα album που δεν διαφέρει και σε πολλά από τον προκάτοχό του. Η Jewel και πάλι έγραψε σχεδόν τα πάντα στο "Spirit" (τα 12 από τα 13 κομμάτια) και διατήρησε τη στάση της για τη ζωή, που είχε παρουσιάσει στο "Pieces Of You".

Aggressive optimism είναι ένας όρος που ταιριάζει γάντι στην περίπτωση της. Ηρεμα πράγματα, όχι κυνικότητες, αγάπη, αισιοδοξία, υπομονή και άγιος ο Θεός: "If I could tell the world just one thing it would be, 'We're all okay'". Ισως Jewel μου, αλλά κράτα και μια πισινή. Στο "Hands" δηλώνει "In the end, οnly kindness matters", ενώ στο opening "Deep Water" τονίζει ότι "these little times, it'll help to remind, it's nothing without love". Και συνεχίζει στο "Life Uncommon": "fill your lives with love and bravery". Πάνω κάτω δηλαδή, λέει τα ίδια (όχι και σπουδαία) πράγματα που αναφέραμε στην αρχή, με διαφορετικούς τρόπους.

Μουσικά η αλλαγή του παραγωγού (κοντά της είναι πλέον ο Patrick Leonard, γνωστός από τις συνεργασίες του με τη Madonna), ελάχιστα έχει επιφέρει μεταβολές στο γνωστό folk ήχο της, αλλά ο ήχος είναι σίγουρα πιο πλούσιος. Σ'αυτό βοηθά η μπάντα που την ακολουθεί, η οποία περιλαμβάνει ονόματα όπως ο Jude Cole (στην κιθάρα) ή ο μπασίστας των Red Hot Chili Peppers Flea (στο πανέμορφο "Barcelona"). Κορυφαίες στιγμές του album, το ρομαντικό "Kiss the flame", το ονειρικό και παραφορτωμένο με strings "Enter From The East", το ακουστικό "Fat Boy", και το κομμάτι που κλείνει το album, "This Little Bird".

Οσο για τα φωνητικά της, αυτά αλλάζουν τόνους και διαθέσεις και περνούν εύκολα από ένα φαλσέτο σε ένα ψίθυρο. Πότε γίνονται κοριτσίστικα και παιχνιδιάρικα, θυμίζοντας περισσότερο το "Who will save your soul", πότε ωριμάζουν επικίνδυνα και μας εκπλήσσουν ευχάριστα...

 

Ακολούθησε το Avopolis Network στο Google News

 

Διαβάστε Ακόμα

Featured