H επαναλαμβανόμενη έκθεση σε υψηλά ντεσιμπέλ μπορεί να προκαλέσει πρόβλημα στην ακοή, μας προειδοποιεί το εξώφυλλο του 3ου άλμπουμ των 1000mods. Είναι γνωστό πως όλα τα απολαυστικά πράγματα στη ζωή εγκυμονούν κινδύνους για την υγεία μας, όμως και το νέο υλικό του συγκροτήματος μας πείθει ότι αξίζει να προσπεράσουμε τη (meta)ειρωνική προειδοποίηση και να αφεθούμε, με κίνδυνο απώλειας ακοής, στα παχύρρευστα κιθαριστικά riff και στο επιθετικό stoner rock που εξαπολύει προς πάσα κατεύθυνση ο δίσκος.

Τα τραγούδια του Repeated Exposure To... δεν είναι το εύκολο προϊόν μιας «rawwk φόρμουλας» στην οποία επιδίδονται ομογενείς ανταγωνιστές. Κάθε άλλο: η μουσική των 1000mods διαθέτει παχιά στρώματα απολαυστικότατων κιθαρισμών, που σε περικυκλώνουν εξαρχής και σφυροκοπούν με cool attitude και με αβίαστη υπεροχή το περιβάλλον σου. Τα 8 κομμάτια του δίσκου, από το Sabbath-ιανό "Loose" και το γκαζωμένο σε βάθος πεδίου "The Son", μέχρι το βραδυφλεγές παρανάλωμα του "On A Stone" και τις αναθυμιάσεις «σεβεντίλας» στην κατακλείδα του "Into The Spell", απλώνονται με αέρα νικητή· παίρνουν τον χρόνο τους, βασίζονται σε καλοδουλεμένη ανάπτυξη και φυσικά διαθέτουν γνώση και τσαγανό. Επιπλέον, το τρεχαλητό των κιθαριστικών σόλο σε πιάνει από τα μούτρα και σε στέλνει σούμπιτο σε ψυχεδελικά μονοπάτια.

Ο δίσκος αυτός οφείλει να ακούγεται δυνατά. Κερδίζει την υψηλή ένταση σαν παράσημο και σαν γαλόνι εξαιτίας της εφευρετικότητας των μουσικών και της ικανότητας που έχουν να δημιουργούν πεδίο ταύτισης με όποιον ακροατή ξέρει να απολαμβάνει το σκληρό ροκ –τόσο σε παλλόμενους από θόρυβο και κόσμο ανοιχτούς χώρους, όσο και μέσα από τα ακουστικά του, με κλειστά μάτια, στο «ιδιωτικό σκοτάδι».

Από το «βρώμικο» καλωσόρισμα του "Above 179" με τα κιθαριστικά ξεσπάσματα και τα περιπετειώδη φωνητικά, η μπάντα απ’ το Χιλιομόδι παίζει περήφανο heavy rock με stoner πανωφόρι, βασιζόμενη σε απλοϊκές σε σύλληψη ιδέες, οι οποίες εκφράζονται όμως με ευφυούς ροπής εκτελέσεις, χωρίς τάσεις για περιττούς νεοτερισμούς (από αυτούς που κανείς δεν ζήτησε). Με πολύ απλά λόγια, το συγκρότημα δεν αγχώνεται να προκαλέσει άγονες διεγέρσεις σε ακροατές χωρίς απαιτήσεις.

Ελπίζω μονάχα, τώρα που οι 1000mods διαθέτουν πλούσιο υλικό και που έχουν πλέον διανύσει μερικά χιλιόμετρα, να μην αρχίσουν από τον επόμενο δίσκο να τρώνε από τα έτοιμα. Θα είναι κρίμα.

{youtube}b4W__gptdMI{/youtube}

 

 

Ακολούθησε το Avopolis Network στο Google News

 

Διαβάστε Ακόμα

Featured