Αθηναίοι στην προέλευση μα Αμερικάνοι στον ήχο, οι Breath After Coma είναι μπάντα με σχετικά σύντομη ιστορία –εδώ έχουμε μόλις το ντεμπούτο τους. Τα δείγματα γραφής, ωστόσο, είναι καλά. Αν και υπάρχει δρόμος, όλα δείχνουν πως η εγχώρια rock σκηνή μπορεί να καυχιέται για ένα ακόμα άξιο μέλος.

Τα πράγματα αποτυπώνονται εύγλωττα στις 6 συνθέσεις του Breath After Coma: τέσσερις ταλαντούχοι μουσικοί με συγκεκριμένες ρίζες, γράφουν σχετικά απλά, μα όμορφα τραγούδια, που θα σου αποτυπωθούν από την πρώτη κιόλας ακρόαση και (πιθανότατα) δεν θα «ξεβάψουν» γρήγορα. Τραγούδια ικανά να σε συντροφεύσουν το πρωί στο μετρό, μα και το βράδυ, όταν θα πίνεις μπύρες με τους κολλητούς σου. Τραγούδια που θα τα έχεις για συνεχόμενες μέρες στο repeat του CD player στο αυτοκίνητο και τα οποία θα σε κάνουν να χοροπηδάς σαν έφηβος στο πρώτο live που θα τα πετύχεις.

Αν ψάξουμε για τα σημεία αναφοράς της μπάντας, θα ξεκινάγαμε μάλλον από το grunge και τα μετα-grunge ρεύματα, θα συνεχίζαμε με ό,τι αντιλαμβανόμασtαν ως «alternative rock» στα mid-1990s και θα φτάναμε στον σύγχρονο stoner ήχο. Κι αν προσθέσουμε λίγες (αλλά καλές) funk rock πινελιές, είμαστε έτοιμοι να μιλήσουμε για τα σημαντικά. Γιατί τα σημαντικά εδώ είναι ο επαγγελματισμός και το μεράκι, στοιχεία που αποτυπώνονται παντού. Είτε μιλάμε για το πανέμορφο packaging και το έργο τέχνης που φιλοτεχνήθηκε επί τούτου για να κοσμήσει το εξώφυλλο, είτε για τον συμπαγή και τζαμάτο ήχο, ο οποίος παράχθηκε σε Αθήνα και Λονδίνο και συντελεί τα μέγιστα στην ανάδειξη της δουλειάς των Breath After Coma. 

Καλύτερες στιγμές είναι το “Every Day King”, που εγγυημένα θα βάλει κάποιο μέρος του σώματός σου σε κίνηση, αλλά και το εξίσου ξεσηκωτικό (και πιο radio-friendly) “Fake Gun”. Όμορφα αλλά ημιτελή θέματα βρίσκονται επίσης στα “Three” και “Four”, ενώ η power μπαλάντα “Betray Me” –αν και άκρως συναισθηματική– μοιάζει υποδεέστερη των υπόλοιπων συνθέσεων. 

Το αφετηριακό βήμα της μπάντας, είναι λοιπόν στέρεο και υποσχόμενο. Μακάρι και στα επόμενα να διατηρήσουν αυτά τα υψηλά standards και να μας παραδώσουν πιο ολοκληρωμένες δουλειές, στις οποίες θα ξετυλίξουν ευκρινέστερα τις καλές ιδέες που φαίνεται να διαθέτουν. Ως τότε, ραντεβού στο επόμενο live τους, για στιγμές ξενοιασιάς και χοροπηδήματος.            

{youtube}SXYn-7448YQ{/youtube}

 

Ακολούθησε το Avopolis Network στο Google News

 

Διαβάστε Ακόμα

Featured